Sayfalar

15 Ekim 2011 Cumartesi

Özentisin Dayı


Bu akşam solda resmini gördüğünüz yeğenim "derslerine çalış" konulu mesajıma 2 gün sonra facebook'tan mesaj atmış "sen onu boşver de" diyerekten demediğini bırakmamış.
İşte o mesaj:








"tamam.
dayı senin elin yanık ya onu fight cluptaki adamdan
özentilik yaparak yakmışsın
sonra uzay maymunu adını
sonra saç sitilini
sonra bölümünü
adam bombacı sende bombacısın
adam wintton içiyo sende bir tek farkızı var adm mayonoz
yemio sen yiyorsun
:D
özenti dayı"




Bu kadar ağır laftan sonra bu uzaymaymunu adını taşıyan bu blogu da kapatıyorum(!)
Elimde organik-2 vizesine çalışırken sülfürik asitle yaptığım pikrik asit molekül deseni var onu kast ediyor bu arada. saçım 3 numara onu da traş sahnesinden ilişkilendirmiş sanırım. Ama okuduğum bölümde tamamen haksız sayılmaz; kendimi bildim bileli patlayıcılara çok ilgi duymuşumdur ve 15 yaşında bir ergen iken filmi izledim.
Filmde bildiğiniz üzere Tyler klinikten çaldığı şişko kadın yağlarını asitle karıştırıp (nitrolama) kolayca nitrogliserin gibi dehşet bir patlayıcı üretiyor. Dehşet: "müthiş" demekmiş bu arada. Güzel, olumlu bir sıfat yani. Neyse, filmi izleyince hemen çocukluğumda kafamda dönen soru işaretlerinin en büyük korkulu rüyası
meydan larousse ciltlerine sarıldım (o zamanlar google yoktu tabii). Baktım gerçekten de yağ ve bir iki asit (nitrik+sülfürik) kullanarak gerçekten bu patlayıcı yapılabilir gibi duruyor. Beni heyecan sardı ve şu kadar şundan bu kadar bundan diye anlatacak bir reçete aramaya başladım. En sonunda tahribat forumda Anarchist Cook Book - Teröristin Yemek Kitabı adlı kitapta onlarca tarif buldum. Tarifte nitrik asidi matbaalarda bulabileceğimiz yazıyordu. Gidip sordum ama matbaacı bana "siktirgit burdan liseli" der gibi bakındı ve "yok ondan" dedi. Onu bulamadık bari sülfürik asit bulalım dedim onu akücülerden aldım ama %35lik çıktı. Kaynatsak suyu uçar da saf asidimiz olur mu diye cebelleşirken (şimdi bu dahiyane(?) fikirlerime gülüyorum) adım bombacıya çıktı ve kimya öğrenmeye başladım. Filmi izledikten yaklaşık 4 yıl sonra amacıma ulaştım. Evet öğrenmem ve kimyasalları bulmam tam 4 senemi aldı. Bir de baktım ki artık kimyanın resmen içindeyim. Sonraki yıl da 9 tercihimin 9u da kimya oldu ve çok şükür ilkine yerleştim. Yani film hayatımı değiştirdi.

Son olarak bu yeğenimin sorduğum iki soruya verdiği cevap:
TIK

3 yorum: