Sayfalar

9 Nisan 2012 Pazartesi

Uranyum Kristallerim

Uranil nitrat(UO2(NO3)2) kristallerim. Uranyum, atom bombası olmadan çok önce bu ve buna benzer bileşikler halindedir (bkz: sarı pasta) Görüntüsüne aldanmayın fazla radyoaktif değil. Floresans özellik gösterdiği için böyle parlıyor. Arkada UV-A (dalga boyu 360nm) ışık kaynağı var.
Aynı Half-Life'daki radyoaktif zeminlere benziyor değil mi? :)


3 yorum:

  1. Merhaba ismini söylemek garip geldi.Arkadaşım diyeceğim.Blogunda yeni başlangıç yapmış ve sıcrama noktasındasındasın.Ancak gereken değeri vermediğinden blogun denizde boğulmamak için senden imdat bekliyor.Neden daha geliştirici ve araştırıcı işlemlerle blogunu güzelleştirmiyorsun.Madem emek veriyorsun.Bugün değeri olmayan birçok iş yaparız ancak yarın bu yapılan işler değerli olabilir.İşte o zaman geçmişe dönemeyeceğine göre zamanı sen mi yakalayacaksın yoksa zaman senimi yakalayacak.Neyse önce sana bu blogu düzelttirelim.Blogumda alexa widget nasıl yapılır konusunu bloguna uygulama ile başla.
    Üzüldüm gereçekten.Düşünce ve kafa yapını anlayabiliyorum.Kısaca herkes uçuk der.Banada zamnında çok denildi.Ancak bak yaklaşım 15 dk.video izledim sitende.Youtubede geçip izleyebilirdim.İzleme dedim ne anlama geldiğini boyut atladıktan sonra konuşacağız.Hadi kolları sıva ve başla.Görüşmek üzere...
    http://guney59.blogspot.com/
    Guney59 Paylaşım
    Blog bilgilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Adnan bey ilginiz için. Yakında tavsiyelerinizi dikkate alacağım.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil